Art of collaborating - en podcast om samverkan

banner.jpg

Under våra utbildningar och i uppdrag när vi arbetar nära kloka och inspirerande samverkansledare får vi inte sällan frågor om vi kan tipsa om källor för fördjupning. Under åren har vi samlat på oss kunskap och klokskap kring samverkan i form av böcker och artiklar och vi har själva sammanställt texter med fokus på samverkan. Men allt oftare får vi frågan om vi kan tipsa om någonting att lyssna på. Och nu kan vi det. För vi har nämligen lanserat vår egen podcast.

Vi ser podcasten som ett verktyg för fördjupning och reflektion. Att lyssna till ett samtal om ett ämne kan skapa möjligheter att fördjupa en insikt eller ta till sig ett nytt perspektiv.  Vår ambition är att genom Art of collaborating skapa länkar mellan dig som lyssnar med människor vi träffar och kunskap och idéer som handlar om samverkan. Vi ser den som ett värdefullt komplement till boken Att lyckas leda i samverkan som berör olika dimensioner som är viktiga för att lyckas navigera i samverkan.

Under året som gått har vi samlat på oss en hel del intervjuer med spännande och inspirerande personer med djup kunskap om vad som krävs samverkan. I podcastens tredje avsnitt bjuder vi på en härligt treat. Då får lyssnaren möta Sam Kaner och Nelli Noakes som driver Community at Work i San Francisco och som har stor erfarenhet kring multistakeholder collaboration. Sam Kaner är en stor inspirationskälla för oss och i podcasten får vi bland annat höra hur han resonerar kring alla de förmågor som vi behöver hantera när vi agerar i samverkan. Podcasten hittar ni här och ni får gärna prenumerera då vi regelbundet kommer släppa avsnitt med samtal där vi fördjupar oss i olika ämnen relevanta i samverkan.